חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
רמקול נייד ואלחוטי Logitech Ultimate Ears Boom 2 לוגיטק
סוג: רמקול נייד
Bluetooth: bluetooth
חיבורים נוספים: 3.5 מ"מ
מקור חשמל: סוללה פנימית
מסך: לא כולל
רדיו: לא כולל
תכונות נוספות: עמידות במים, דיבורית...
ציון WiseBuy
8.8
דירוג הגולשים
(4 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
ofir 05.06.19
משה 14.02.19
ליאור 08.01.18
yuvalsady 16.11.17
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - רמקול נייד ואלחוטי Logitech Ultimate Ears Boom 2 לוגיטק

הטוב
  • עוצמת שמע אימתנית
  • עמידות מעולה לנפילות ולמים
  • יכולת חיבור לרמקולים תואמים נוספים
  • הפעלה וכיבוי באמצעות האפליקציה
  • נגינה, הפסקה ומעבר שיר בטפיחה
  • משמש גם כדיבורית
  • חיי סוללה ארוכים
הרע
  • הסאונד לא מדויק במיוחד
  • הבאסים מעט "חלולים"
בשורה התחתונה

חיפשתם רמקול נייד עמיד במיוחד, לא גדול ועם ווליום מחריש אוזניים? Boom 2 מתאים לכם בדיוק. עם יכולות חברתיות מדליקות, שליטה מרחוק באמצעות אפליקציה נוחה ואפשרות (לא מובנת מאליה) לעבור בין השירים או להשהות את הנגינה באמצעות טפיחות על הרמקול עצמו, מדובר במוצר כיפי ונוח לשימוש. הסאונד שלו אולי אינו מדויק ועמוק במיוחד בהשוואה לכמה ממתחריו, אבל בפני עצמו הוא עושה את העבודה היטב. חבל שמחיר ההשקה שלו בישראל (999 שקלים) הופך אותו ליקר משמעותית מהמתחרים – לא בטוח שהפער מוצדק.

הקדמה

המותג UE מבית Logitech השיק בישראל בחודש שעבר פורטפוליו חדש של רמקולים ניידים. המוצרים של UE (ראשי תיבות Ultimate Ears) נועדו לספק פתרונות למשתמשים שמעוניינים באמצעי השמעת  מוזיקה איכותיים שמתאימים לא רק לסביבה ביתית אלא גם לתנאי שטח.

UE Boom 2, ממשיך דרכו של ה-Boom משנה שעברה, הוא רמקול בצורת גליל מוארך שאמור לספק צליל של 360 מעלות. הוא תומך בעוצמת שמע של עד 90 דציבל, כולל סוללה פנימית שאמורה לאפשר עד 15 שעות האזנה, תומך ב-Bluetooth וב-NFC, עמיד במים ובנפילות (תקן IPX7) ומצויד בכמה תכונות חברתיות שעליהן נפרט בהמשך.

הרמקול מגיע בשישה צבעים לבחירה – לבן, שחור, אדום, כחול, ירוק-כחול וסגול-כתום.

איכות השמע

(50% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

הציפיות שלנו מרמקול אלחוטי נייד אינן זהות לציפיות מאוזניות או מסט רמקולים למערכת קולנוע ביתית, מטבע הדברים. רמקול מונופוני בודד, בגודל שניתן להסתובב איתו, מוגבל ביכולת שלו להפיק צליל מדויק ועמוק.

אחרי ההקדמה הזו, עלינו להודות שה-Boom 2 של UE בא לחגוג, להשתולל ולהרים את המסיבה – ודקויות של צליל אינן בהכרח הצד החזק שלו. הווליום שהוא מסוגל להגיע אליו אימתני, לא פחות; ברוב מוחלט של הזמן השתמשנו בו בפחות מ-40% עוצמה, שהספיקו לגמרי להאזין למוזיקה בסלון הבית שלנו. אפילו כשחגגנו יום-הולדת לקולגה במשרד, בתוך "אופן-ספייס" גדול למדי שמאכלס כ-12 עובדים, לא חרגנו מגבולות עוצמת השמע הזו. אם תרצו להגביר את הווליום למקסימום, תוכלו להערכתנו להרקיד מסיבת חברים ביתית בלי בעיה.

UE Boom 2

מבחינת הסאונד, UE Boom 2 נשמע טוב מאוד בסך הכל, אבל חסר בו דיוק. בהשוואה ל-JBL Flip 3 שבדקנו לא מכבר, הצליל מעט שטוח וחסרים בו דגשים. בעוצמת שמע סטנדרטית הצליל נשמע יחסית מאוזן אבל הוא הופך לצורמני כשמתקרבים לקצה טווח הווליום. הבאסים קיימים בהחלט, אבל הם לא מדויקים ועמוקים כמו שהיינו רוצים אלא מעט "פלסטיקיים" ונעדרי נפח ממשי. כך בשיר Royals של לורד, תוף הבאס הדומיננטי שמלווה את השיר נשמע חלול ולא משכנע, בעוד שדווקא החלק הווקאלי של השיר נשמע מפורט וחד.

נדגיש שההשגות שהיו לנו על הצליל נבעו מהיכרות עם רמקולים אלחוטיים דומים ומההשוואה ביניהם. בפני עצמו, ולמי שאינו אנין במיוחד, הרמקול יישמע נהדר (כפי שהעידו רבים מחברינו למשרד) והעוצמה המטורפת שלו הדהימה את כולנו בכל פעם מחדש.

UE Boom 2 כולל מיקרופון מובנה ומסוגל לשמש גם כדיבורים ענקית לטלפון שלכם. עם עוצמת שמע גבוהה וקליטה טובה, הצלחנו לנהל איתו שיחות ללא ידיים בנוחות.

רמקולים בעלי מקלט פנימי הניתנים להצבה במרחק של עד כ-150 מהמשדר המחובר למגבר. לעיתים סובלים מהפרעות ממכשירים דוגמת מיקרוגלים, טלפונים אלחוטיים ומודמים אלחוטיים, שכן הם עובדים על תחומי תדר זהים, 900MHz או 2.4GHz.

נוחות השימוש

(30% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

להבדיל מה-JBL Flip 3 שגם הוא רמקול גלילי, ל-Boom 2 אין דרייברים בצדדים ולכן הוא מיועד לעמוד על אחד מצדי הגליל (הרמקול של JBL אמור לשכב לאורך). שני הרמקולים שלו נמצאים מאחורי שבכה המקיפה כמעט את כל הרמקול, והם מסוגלים להפיץ סאונד היקפי לכל הכיוונים.

משקלו של הרמקול 548 גרם, והוא מגיע בעיצוב צעיר וספורטיבי: גריל מחומר דמוי אריג בצבע עז, עם שדרת גומי שמתחברת לחלקו העליון והתחתון של הרמקול, ומאכלסת עליה זוג כפתורי ענק בצרות פלוס ומינוס לשליטה על הווליום. בחלקו העליון של הרמקול נמצא לחצן ההפעלה והכיבוי ולחצן ה-Bluetooth, שניהם כוללים נוריות חיווי. באותו מקום נמצא גם שבב ה-NFC  שמאפשר צימוד מהיר לטלפון. בתחתית הרמקול תמצאו בורג גדול עם ידית, שאם תבריגו אותו החוצה תמצאו תבריג ייעודי לחצובה. משני צדיו נמצאים דלתות גומי אטומות למים שמסתירות שקע Micro-USB לטעינה וחיבור Aux 3.5 מ"מ. שקע הטעינה נמצא עמוק בתוך נישה ייעודית, ומצאנו שקצת קשה לתחוב את כבל ה-USB אליו; סביר להניח שחלק מהכבלים שלכם לא ייכנסו כלל. ברגע שתצליחו לחבר את הכבל, תידלק נורית קטנה מעל השקע שתהבהב כל עוד הסוללה בטעינה.

UE Boom 2

השליטה הבסיסית ברמקול פשוטה ביותר - הדלקה, כיבוי וווליום. אבל UE מאפשרת לכם להוריד אפליקציה, באמצעותה ייפתחו בפניכם עולמות חדשים. ראשית, גילינו שניתן לשלוט על ה-Boom 2 גם באמצעות טפיחות על ראשו: טפיחה אחת – עוצרת את המוזיקה, טפיחת נוספת מפעילה את המוזיקה מחדש, וטפיחה כפולה מעבירה לשיר הבא. נחמד ביותר ואף שימושי.

שנית, לשמחתנו הרבה, גילינו שניתן להדליק את הרמקול מהאפליקציה – גם כשהוא כבוי. החברה מבטיחה שיש לתכונה זו השפעה קטנה בלבד על הסוללה. מדובר ביתרון אדיר על פני המתחרים, שכדי להדליק אותם צריך לקום ולגשת אליהם ישירות בכל פעם. עוד מאפשרת האפליקציה לכבות את צלילי ההפעלה, הכיבוי והחיבור ל-Bluetooth, שאמנם נשמעים מגניבים (צלילי תופי טם-טם) אבל כשאתם נרדמים עם מוזיקה קלה ושקטה, צליל הכיבוי האוטומטי והחזק עלול להעיר אתכם. נחמד שניתן לכבות אותם לפי דרישה.

UE Boom 2

שתי התכונות המדליקות ביותר הן Double Up ו-Party Blok. הראשונה מאפשרת לכם להתחבר לרמקול נוסף מבית UE כך ששניהם ישמיעו את אותה המוזיקה, ובכך למעשה להכפיל את הווליום שנוצר (תכונה דומה ל-JBL Connect שפגשנו ב-Flip 3). חשוב להדגיש שהסאונד שמתקבל אינו סטריאופוני, אלא פשוט חזק יותר – אותו צליל מונו בוקע במקביל משני הרמקולים. השנייה מאפשרת לחברים שלכם להתחבר במקביל אל הרמקול, ולשמש בתורות כ-DJ כאשר כל משתמש יכול לנגן את השירים או מהמכשיר שלו או מהמכשיר של שאר המכשירים המחוברים לרמקול.

UE Boom 2

כפי ש-UE מבטיחה, ה-Boom 2 הוא חתיכת ברנש קשוח. תקן IPX7 מסייע לו להמשיך לעבוד גם בתוך המים, בעומק מטר ולמשך 30 דקות; בנוסף, בזכות מבנה הקשיח שלו הוא אמור לשרוד מכות ונפילות ללא בעיה. העמדנו את ההצהרות האלה במבחן: לעיניהם ההמומות של אנשים הפלנו את הרמקול בנונ-שלנטיות מגובה של כמטר וחצי מספר פעמים, על פרקט ועל מרצפות רגילות; בהדגמה אחרת שטפנו את הרמקול ביסודיות מתחת לברז. הרמקול שרד את ההתעללות הזו בגבורה וללא סימני פגיעה כלשהם על המעטפת החיצונית. יום לאחר השטיפה במים החלו להישמע מהרמקול רחשים סטטיים ופצפוצים, וכבר חשבנו שהצלחנו להרוס אותו – אבל התופעה חלפה מאליה למחרת. בסך הכל אפשר לומר שמדובר ברמקול נייד עמיד ביותר, שאפשר להשתמש בו גם בבריכה, בטיולי שטח ובכל מקום אחר.

האלמנטים ברמקול האחראים על הפקת הצלילים, להלן:   וופר: הדרייבר האחראי על צלילי הבס והאמצע. הוא עשוי מסוגי נייר שונים, סיבי פחם או עץ מסוגים שונים.   טוויטר: הדרייבר ברמקול האחראי על הצלילים הגבוהים. גודלו לרוב כ-1 אינטש ופחות. כיוון שהוא רוטט במהירות גבוהה, הוא עשוי מחומרים קלים כגון משי, פולימרים שונים, טיטניום וכדומה.   Midrange: הדרייבר האחראי על הפקת תדרי האמצע (200Hz-3.5Khz). גודלו של הדרייבר נע בין גודלו של הטוויטר לזה של הוופר. midrange מופיע ברמקולים בעלי שלושה פיצולי תדר (3 way).   Full Range Driver: דרייבר אחד המספק את כל קשת התדרים – גבוהים, אמצעיים ונמוכים. נפוץ ברמקולים לווייניים, לרוב זקוק לרמקול סאב נלווה, להשלמת התמונה צלילית.

משך פעולת הסוללה

(20% מהציון הסופי)
10 מתוך 10

UE Boom 2 מצויד בסוללת ליתיום-יון מובנית, שלדברי החברה אמורה לספק עד 15 שעות האזנה. טעינת הסוללה לוקחת 2.5 שעות.

את הרמקול הזה לקחנו איתנו לטיול של 6 ימים בחו"ל, והוא שימש אותנו כאמצעי המוזיקה היחיד בזמן ששהינו בדירה – כשעתיים לפחות מדי יום. בנוסף, כיוון שהאזור בו היינו היה שקט כקבר בשעות הלילה, השתמשנו ברמקול כדי להשמיע בווליום נמוך צלילים של רחשי גשם (באמצעות אפליקציה ייעודית), כך שהרמקול פעל למעשה כל הלילה. בדפוס שימוש זה נדרשנו לטעון את הרמקול לאחר 5 ימים. מדובר בזמן סוללה מעולה לכל הדעות.


 

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply