חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
שעון חכם Motorola Moto 360 מוטורולה
מערכת הפעלה: Wear OS
מצלמה: ללא
נגן MP3: ללא
Bluetooth: כולל Bluetooth
זיכרון פנימי: 4GB
תמיכה בכרטיס זיכרון: ללא
משקל: 49 גרם
עמידות במים ואבק: IP67
ציון WiseBuy
8.4
דירוג הגולשים
(5 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
Lihi 02.09.15
Shahar 25.08.15
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - שעון חכם Motorola Moto 360 מוטורולה

הטוב
  • עיצוב קלאסי
  • משקל קל
  • ניטור צעדים וקצב לב
  • עמידות למים בתקן IP67
  • שליטה על נגן המוזיקה בטלפון
הרע
  • מסך מאכזב
  • חיי סוללה פושרים
  • ביצועים לא מרשימים
  • לא תומך בביצוע שיחות
  • ללא נגן מוזיקה מובנה
בשורה התחתונה

אם השתכנעתם שאתם חייבים שעון חכם, מוטו 360 הוא אחד המרשימים מבחינה חיצונית שיש בדגמי הדור הראשון של שעוני האנדרואיד כיום. הוא קל משקל, עגול וקלאסי למראה, וזמין בכמה שילובי מתכת ועור אטרקטיביים. למרות זאת, אולי כדאי לחכות לדור הבא: מסך לא חד מספיק, ביצועים בינוניים וסוללה קצרת-מועד הן חלק ממחלות הילדות של ה-360 ושל בני דורו, שלא לדבר עם מערכת ההפעלה Android Wear שבהחלט אינה בשלה מספיק לטעמנו.

הקדמה

בימים אלו מושק הדור השני של השעונים החכמים מבוססי אנדרואיד, יותר משנה אחרי ש-LG, מוטורולה וחברות נוספות החלו להתייחס לתחום ברצינות ולהציג דגמים משלהן. עולם השעונים החכמים עדיין בחיתוליו ללא ספק; אין עדיין מערכת הפעלה מובילה, אין סטנדרטים ברורים וגם הצורך במוצר הזה עדיין מוטל בספק - אין ספק שלכל חברה יש כאן הרבה מה להוכיח.

Moto 360
של מוטורולה הושק אמנם כבר במרץ 2014, אבל עדיין לא עשה עלייה מסודרת לישראל. אנחנו קיבלנו אותו לאחרונה להתנסות ארוכה, וניגשנו לבדוק האם שעון חכם מבוסס אנדרואיד מצליח להיות שימושי ביומיום. Motorola Moto 360 היה מהשעונים החכמים הראשונים שהציגו מסך עגול ועיצוב שקורץ לא רק לגיקים מושבעים אלא גם למשתמש הרגיל. הוא כולל מסך LCD בגודל 1.56 אינטש ברזולוציית 320x290 פיקסלים, מעבד OMAP מבית Texas Instruments, זיכרון RAM בנפח 512MB, נפח אחסון מובנה של 4GB, סוללת 320mAh, קישורית Bluetooth 4.0 ואת מערכת ההפעלה הטרייה Android Wear.

השעון זמין בצבע כסף או שחור ועם מגוון רצועות; אנחנו בדקנו אותו בגרסה הכסופה ועם רצועת עור אפורה. את המוצר קיבלנו לבדיקה באדיבות
GoMobile.

 

נוחות השימוש

(40% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

מוטו 360 מציג עיצוב פשוט מאוד, נקי מאוד ולכן גם אטרקטיבי. המסך העגול שלו מוקף במסגרת מתכתית בצבע כסף-מט (או שחור), משקלו 49 גרם בלבד עם רצועת העור והוא מעט עבה מהרצוי, 11.5 מ"מ. יש להניח ששעון דק יותר לא יצליח לספק חיי סוללה טובים מספיק.

בצדו הימני של השעון ממוקם לחצן עגול מתכתי, שמשמש להדלקת או כיבוי המסך. הלחצן מעניק טווח לחיצה נוח מאוד והוא מגיב היטב.

Motorola Moto 360
בצדו הימני של השעון ממוקם לחצן עגול מתכתי, שמשמש להדלקת או כיבוי המסך. הלחצן מעניק טווח לחיצה נוח מאוד והוא מגיב היטב

המסך העגול מציג צפיפות פיקסלים של 205
ppi בלבד, והוא מסוג TFT רגיל (לעומת מסך AMOLED בסדרת ה-Gear של סמסונג). איכות המסך מאכזבת למדי, אין מנוס מלומר זאת. החדות שלו לא מספיק טובה, טקסטים קטנים נראים קצת מפוקסלים ורמת הניגודיות פושרת. הבהירות מתאימה את עצמה בהתאם לתנאי התאורה, ובדרך כלל הבהירות המקסימלית מספיקה - אבל לא בתנאי שמש ישירה. בנוסף, המסך אינו עגול לחלוטין אלא קטום מעט בקצהו התחתון. זה לא מאוד מפריע בשימוש השוטף, אבל בכל זאת היינו שמחים למסך שתופס את מלוא שטח הפנים של השעון.

Motorola Moto 360
איכות המסך מאכזבת למדי. החדות שלו לא מספיק טובה והניגודיות פושרת. בנוסף, המסך אינו עגול לחלוטין אלא קטום מעט בקצהו התחתון

זיווג השעון לסמארטפון מתבצע באמצעות קישורית
Bluetooth 4.0, הנחשבת לחסכונית בצריכת חשמל. כדי לבצע את הזיווג יש להתקין את יישום Android Wear בטלפון, ומשם הכל הולך באופן חלק ומהיר. אגב, כאשר השעון מחובר אל הטלפון, קישורית ה-Bluetooth עדיין פנויה להתחבר גם לדיבורית שלכם ברכב או לאוזניות. כמעט מיותר לציין שניתן לחבר רק מכשירי אנדרואיד אל השעון.

מוטו 360 פועל על חומרה שבעולם הסמארטפונים נחשבת לבסיסית ביותר, אבל אמורה להתמודד היטב עם המשימות הפשוטות יחסית שהוא נועד לעשות. בפועל, מהירות התגובה של התפריטים בינונית פלוס, אך לא יותר מזה. אנימציות הדפדוף בין המסכים השונים יחסית חלקה, אבל בכל פעם שהשעון נדלק ישנו קרטוע מורגש באנימציה הראשונה - כאילו לוקח למעבד שניה או שתיים להגיע למהירות המרבית שלו.

מסך השעון מכבה את עצמו לאחר כמה שניות של חוסר פעולה, כדי לחסוך בצריכת הסוללה. כדי להעיר אותו ניתן לגעת פעמיים במסך, ללחוץ על הכפתור הפיזי מימין או פשוט להפנות את גב היד לכיוון הפנים - חיישן התנועה של המכשיר קולט את הפעולה ומדליק בתגובה את המסך. מצאנו שהמסך אכן נדלק בערך ב-60-70 אחוז מהמקרים, ובשאר הזמן נאלצנו לעשות תנועה מוגזמת יותר של היד כדי שהמסך יידלק.

ב- Moto360 מוטמע חיישן למדידת דופק הלב. לשמחתנו החיישן עובד כהלכה ומספק תוצאות תוך מספר שניות, אם כי אין לנו כלי מקצועי לבדוק האם המדידות אכן מדויקות לחלוטין כמו מכשור רפואי אמיתי.

Motorola Moto 360
מסך השעון מכבה את עצמו לאחר כמה שניות של חוסר פעולה, כדי לחסוך בצריכת הסוללה

יישומים ומולטימדיה

(25% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

מערכת ההפעלה, Android Wear, מוצגת כאן בגרסאותיה הראשונות. קשה לפיכך לבקר אותה יתר על המידה, ויש להניח שמרבית פגמיה הם מחלות ילדות שתפתרנה בהמשך.

המסך הבסיסי שתראו בכל פעם שתדליקו את המסך הוא השעון. כאן האפשרויות הן אינסופיות: השעון עצמו כולל מספר ערכות נושא (שמכונות Faces), חלקן מדמות שעון אנלוגי וחלקן דיגיטלי. אם לא מצאתם עיצוב כלבבכם, תוכלו למצוא שפע של עיצובים אלטרנטיביים, חינמיים ובתשלום, בחנות האפליקציות של גוגל.

מעבר לצפייה בשעה ובתאריך, אחד השימושים המרכזיים של ה- Moto 360 הוא לקבלת התראות מהטלפון הסלולרי. כל מייל, סמס, הודעת ווטסאפ או כל התראה אחרת יתקבלו גם בשעון, בליווי רטט קל אך מורגש. ההודעה מופיעה בחלק התחתון של המסך, וכדי לקרוא אותה יש להחליק אותה כלפי מעלה או ימינה. לחלופין תוכלו להחליק אותה שמאלה כי לסגור את ההתראה. לאחר הקריאה, ניתן לענות לשולח באמצעות הקראה קולית בלבד, וזה עובד בדיוק כמו שמנוע הדיבור של Google Now עובד במכשיר הטלפון שלכם - כלומר, לא משהו. אם אתם דוברי אנגלית תהנו מרמת זיהוי דיבור די טובה, אבל בעברית המכשיר מחמיץ מילים רבות או ממציא מילים שכלל לא התכוונו לומר. אם התייאשתם, תוכלו תמיד לבחור לפתוח את ההתראה ולענות לה ישירות מהטלפון.

חשוב לדעת שלא את כל ההתראות תוכלו לקרוא בשעון עצמו. על הודעות מווטסאפ שכוללות תמונה או קובץ אודיו תקבלו התראה בלבד, ללא יכולת לקרוא אותה; גם אם תקבלו יותר ממייל אחד, תוכלו לקרוא רק את כותרות המיילים אך לא לקרוא מייל אחר מייל מתוך השעון. קבלת שיחות גם היא אינה אפשרית; יש אמנם מיקרופון, אבל הוא מיועד להקראת פקודות קוליות בלבד, ואין בשעון רמקול. כשנכנסת שיחה תוכלו להחליק את המסך שמאלה כדי לענות בטלפון, או ימינה כדי לדחות את השיחה.

Motorola Moto 360
השעון כולל מספר ערכות נושא (שמכונות Faces), חלקן מדמות שעון אנלוגי וחלקן דיגיטלי, ויש עוד שפע אופציות בחנות היישומים

באופן אישי, לאחר כמה ימים של שימוש במוטו 360 הרגשנו שאנחנו לכודים בתוך עולם של מסכים, התראות ומשימות; בפגישות הסתכלו עלינו מוזר כי בכל כמה דקות העפנו מבט לשעון (עם כל מייל שהתקבל), וגם במהלך הנהיגה הביתה לא היה מנוס מהרטטים בפרק היד שהודיעו לנו בזמן אמת על כל התראה. אם חיבור תמידי במלוא מובן המילה עושה לכם את זה, אין ספק ששעון חכם מסוגל לעשות זאת עבורכם באופן יעיל מאוד. אנחנו הרגשנו שזה קצת יותר מדי.

אם תבחרו להפעיל את שירות Google Now בסלולרי שלכם, תקבלו מפעם לפעם את כרטיסיות המידע על מסך השעון: חיווי על מזג האוויר, הודעה שהגיע הזמן לצאת הביתה כדי להימנע מהפקקים וכדומה. אם אתם ברגל והפעלתם ניווט עם Google Maps, תוכלו לקבל את המפה ואת הנחיות הניווט פנייה-אחר-פנייה ישירות בשעון, זה בהחלט נהדר.

מלבד האפליקציות המובנות בו בשעון, חנות האפליקציות של גוגל מאפשרת לכם להוריד לטלפון הסלולרי אפליקציות שמותאמות לעבודה גם מה-
Moto 360. הגישה ליישומים האלה מעט מסורבלת; במסך הראשי יופיע תפריט הפקודות הקוליות של Google Now, אחר כך רשימת הפקודות האפשריות, ואחר כך בתחתית הרשימה יש קישור "התחל" שמוביל אתכם לרשימת היישומים המותקנים. אם השתמשתם באחד מהם לאחרונה, הוא יופיע בראש הרשימה במסך הקודם ויעניק לכם גישה מהירה יותר אליו. מצאנו שכמות היישומים הקיימת מועטה למדי ולא זיהינו דברים מעניינים במיוחד. כך למשל ישנו מחשבון שניתן לתפעל ישירות מתוך השעון, שליטה על נגן המוזיקה Google Play, מטרונום מדליק שרוטט את המקצב המבוקש על פרק היד שלכם, שירות התזכורות של Google Keep ועוד.

Motorola Moto 360
ניתן לענות להודעות באמצעות הקראה קולית בלבד, וזה עובד בדיוק כמו שמנוע הדיבור של
Google Now עובד במכשיר הטלפון - כלומר, לא משהו

שירות Google Fit מעניק ל- Moto 360 יכולות בסיסיות של שעון ספורט: הוא מנטר את מספר הצעדים היומי שלכם, מסוגל למדוד את קצב פעימות הלב ולעקוב אחרי האימונים שלכם ואחרי קצב שריפת הקלוריות. אם תרצו לקחת אתכם את השעון לריצה ולהאזין למוזיקה באמצעותו - ובכן, תגלו שהשעון יכול רק לסייע לכם לדפדף בין הרצועות או לכוון את הווליום באוזניות, אך הוא לא מסוגל לאחסן שירים בזיכרון הפנימי שלו והוא לא מסוגל לתפקד באופן עצמוני אלא תלוי לגמרי בטלפון הסלולרי אליו הוא מחובר.

תפריט ההגדרות מאפשר מעבר למצב שקט (או הגדרת עדיפות ההתראות, אם המכשיר שלכם מריץ את גרסת Lollipop), הגדרת בהירות המסך, הגדרת החיבור לטלפון, מצב טיסה, איפוס וכדומה.

משך פעולת סוללה

(20% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

מוטורולה מוטו 360 מצויד בסוללה פנימית בקיבולת של 320mAh. הטעינה מתבצעת באופן אלחוטי באמצעות מעמד ייעודי שכלול בערכה, וזה נפלא: לא צריך לחבר שום כבל, פשוט מניחים את השעון והטעינה מתחילה מיד, מלווה בחיווי סביב המסך של עיגול שהולך ומתמלא. משך הטעינה הוא כשעה וחצי.

חיי הסוללה, כך נטען, משתפרים עם גרסאות הקושחה שמוטורולה משחררת לשעון מפעם לפעם. קשה להגדיר חיי סוללה סטנדרטיים מאחר וכל אחד משתמש בשעון שלו בתדירות שונה. אצלנו, בשימוש יומי שלא היה אינטנסיבי במיוחד, הצלחנו לקבל יום וחצי של שימוש (לא כולל שעות הלילה, כמובן). המשמעות היא שתהיו חייבים להטעין את המכשיר מדי לילה, ואם שכחתם - סיכוי קלוש שתצליחו להעביר את היום הבא.

על חיי הסוללה הפושרים הללו, שמשותפים למרבית השעונים מבוססי האנדרואיד נכון להיום, מחפה במעט הטעינה האלחוטית הנוחה, אבל גם כאן יש קאצ': אם שכחתם לטעון את השעון ואתם כבר לא בבית, לא תוכלו לטעון אותו במקום העבודה עם כבל סטנדרטי כפי שאפשרי בכל טלפון סלולרי.

עמידות ואיכות הבנייה

(15% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

עמידות השעון נראתה לנו טובה מאוד. למסך יש זכוכית גורילה שנועדה להגן עליו מפני שריטות, והמכשיר עומד בתקן IP67, כלומר ניתן להטבילו במים עד לעומק של מטר לעד 30 דקות. בהחלט מניח את הדעת בנוגע לשרידותו של השעון בתלאות היומיום.

המוצר נמסר לבדיקה באדיבות GoMobile

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply